Zondag 23 Oktober

Zoals beloofd nog even een update wat betreft het hok. Vandaag de achterkant in de pannen gelegd  (gaas onder de panlatten) en de ombouw afgemaakt. Alleen het kunststof draai/kiep raam moet nog in de kit en de spoetnik moet er voor. Van binnen moet alles nog dus volgende week nog werk genoeg.  

Ook valt er nog een ‘transfer”  te melden. Vandaag is de 16-567 aangekocht (doffer) en gaat de partner worden van de 18-63 die vanaf het komende seizoen op de kweek zit. Ik zocht voor haar wat speciaals en dat heb ik naar mijn zin gevonden. De betreffende doffer vloog meerder kopprijzen op de overnacht en kwam zelf midden in de nacht thuis, (een nachtvlieger dus) word 3e duifkampioen in het samenspel en ook zijn broer weet van wanten, de 1e duifkampioen marathon.  De 16-567 was op de tentoonstelling (voor de liefhebber) ook nog eens de mooiste met 92.5 punten. Al met al een complete duif die ondanks zijn leeftijd nog wel een tijdje mee moet kunnen.  

Besloten is om ook dit jaar niet te enten tegen paratyfus. De duiven worden eind november alleen geënt voor paramixo. Na het seizoen is er gekuurd met parastop dus zou het voldoende moeten zijn?. vorig jaar ook niet geënt en dat beviel prima.  De tik naar de enting (1x gedaan) was zo groot dat ik daar geen voorstander van ben. Daarbij gezegd hebbende: mocht er paratyfus uitbreken dan natuurlijk wel enten! 

Wat betreft de kweek 2023 alles wel aardig op orde, schalen schoon, gekoppeld op papier en het hok op orde, lekker! Het plan is rond het nieuwe jaar te koppelen omdat er dan een week niet gewerkt hoeft te worden. 

Tot Later,