Zondag 24 oktober

Plan, 

Een beetje aan het twijfelen geweest wat te doen om de paratyfus voor te blijven. Wat is nou slim? blind kuren? mest onderzoek? enten? kuren en enten?. Contact gezocht met 2 partijen en tot het volgende plan gekomen: 23 november enten tegen Paramixo, rond 14 december beginnen met een blinde kuur tegen paratyfus+groot mest onderzoek en dan vervolgens eind januari koppelen. Als de duiven op eitjes zitten 5 dagen B.S. Voor het seizoen van start gaat nog eens een groot mest onderzoek en met de duif op het spreekuur komen om deze te laten onderzoeken om zo het een en ander uit te sluiten.

Nou kun je misschien denken: waarom zo’n planning? of waarom zoveel geven? paratyfus was voor mij ook nieuw en dat is iets wat ik niet weer wil. Dan is het einde seizoen en einde voor sommige duiven. B.S. is voor het geel en om de jongen daarmee ook een schone start te geven.  Tussen de paramixo enting en de paratyfus kuur werd mij aangeraden om 3 weken te wachten. Naar de paratyfus kuur weer 3 weken wachten tot het koppelen. 

Waarom niet enten in december? Gezien de duiven Juli/Augustus zijn ge├źnt en gekuurd is het niet perse nodig om dat nu weer te doen als er geen klachten zijn en de duiven krijgen een behoorlijke tik van deze enting. Voor het seizoen dan nog eens een groot onderzoek en kijken hoe ze er voor staan. 

Vandaag de duiven wat later in bad gedaan (liefst doe ik dat voor de middag)  omdat we naar van der valk zijn geweest. Vorige week is het er niet van gekomen dus je kan wel raden hoe ze reageerden op het bad, een prachtig gezicht altijd hoe ze dan een lekker plekje zoeken in de zon om op te drogen in de ren.  Vanmiddag  de potjes weer gevuld met verse bijproducten en onder de roosters alles schoongemaakt.

   

Tot Later,