Zondag 28 April

Een gekke vlucht zo kun je wel stellen. Weer was het wachten op de lossing, toch konden de 523 ingemande duiven van onze vereniging P.V. de Koerier huiswaarts gaan om elf uur. Het was lang wachten voor de eerste duiven aankwamen, opnieuw door de regen naar huis wisten 6 duiven een prijsje te halen in de vereniging. Het verloop was verder redelijk, gezien de omstandigheden had ik meer verliezen verwacht ( veel jaarlingen mee met weinig ervaring) er bleef er een achter en die is inmiddels opgegeven in het plaatsje Ee, een mooi klusje voor HDV Koerier om haar weer naar huis te brengen. 

Volgende week gaan we de grens over naar Duffel, dit zal zo’n 220 Kilometer zijn uit mijn hoofd. Laten we voorop stellen dat het nog wel 100 keer anders kan worden, maar het weer beloofd nu wel het ‘slechtste ‘duiven weer te worden. Oosten wind met een heldere lucht met in de middag temperaturen van 20+. 

Deze middag nog een leuke referentie ontvangen. Een jong van de 16-594 ( kweek doffer) vloog een 3e bij PV de Griffioen in Oosterwolde tegen 592 duiven. In het samenspel wist deze duif ( gespeeld door M. v.d. Weetering) een 17e te pakken tegen 2263.  

Op naar volgende week. 

Tot later,