Zondag 28 Januari

Wat een mooie plaatjes, video’s en appjes over de olympiade in het MECC in Maastricht. Helaas moest de liefhebber met wie ik heen zou gaan afzeggen en was het mij te ver om alleen te gaan. Gelukkig staat de voorjaarsbeurs in Houten ook bijna op het programma ( weekend 2 Maart) dan moeten we daar ons hart maar ophalen. 

Het was wat fris vandaag maar de duiven zijn toch lekker in bad geweest, de nesten werden zelfs even achter gelaten door beide ouders om maar even gebruik te kunnen maken van het frisse bad. Inmiddels zijn er 18 jonge duiven uit het ei gekomen en hebben de eersten hun  ring om. Wat mij opvalt is dat er geen enkele duif is met natte mest ( gebeurde eerder nog wel eens), ze geven veel dons en zijn erg op hun gemak, waar dat nou aan ligt? Het systeem van 3 dagen per week  Endosan-Probac1000- Setrachol zou een gunstige bijdrage kunnen hebben maar ook het kweek voer van Aidi bevalt mij tot nu toe erg goed. Ik heb 2 zakken kweek voer door elkaar heen gedaan, de Beyers Galaxy kweek en dus wat lichter te verteren voer van Aidi, tot zover verteren ze het goed. 

Nog een dikke maand te gaan en dan mogen ze weer lekker naar buiten. Het liefst zou ik ze op zo’n mooie heldere dag al los willen laten, maar dat zal simpelweg te veel duiven gaan kosten, even geduld hebben! 

Tot Later,