Zondag 3 April

Een weekend voor de eerste africhting is een deelname hieraan nog niet zeker. Het weer lijkt deze week en volgend weekend nog niet al te best, maar goed, niks is zo veranderlijk als het weer. De duiven zijn er verder klaar voor, toch zou ik ze wel graag deze week nog een aantal keer goed willen zien trainen. Als het weer toch goed lijkt gaat de helft van de club mee, partners blijven dan thuis. Ook ga ik dit jaar niet meer tonen, ik pak ze gewoon uit het hok en bij thuiskomst mogen ze bij hun partner. 

Vrijdag zijn de jongen ge├źnt bij Nanne Wolff te Wezep. Gelukkig geen natte mest of over gevers naar de toch enig sinds stressvolle ervaring. Ook wil het nog wel eens gebeuren dat er een reactie komt op de enting zelf maar die blijft tot zo ver gelukkig ook uit.  

Ik schrijf wel eens vaker wat op mijn site over de ’11=613′, deze oude baas bevrucht niet meer sinds dit jaar maar mag van zijn pensioen genieten en jongen van andere duiven groot brengen. Vandaag was het tijd voor zijn pedicure behandeling. Zijn nagels worden lang en slijten slecht in het kweek hok, eens in de paar maand knip ik  zijn nagels netjes bij zodat hij daar geen hinder van ondervind. Misschien moet je op zo’n moment concluderen dat je iets teveel ‘liefhebber’ bent.