Zondag 30 Juni

Wat een pittige vluchten dit weekend. Afgelopen dinsdag werden er tien duiven gezet voor Perigueux (940 Km), ze kregen de vrijheid om 08.00 op vrijdag ochtend en dan kan het rekenen beginnen. Op voorhand leek het niet een hele zware vlucht maar niks bleek minder waar, slechts enkele duiven wisten het Noorden te bereiken en dat betekend dat je er vroeg uit moet. Zaterdag ochtend ging het nog niet snel , de eerste duif die arriveerde (22-92) haalt net geen 900 MPM en dan word het spannend. De tweede duif laat niet lang op zich wachten en speelt ook prijs in het NIC Jubbega. Deze duif (22-619) Vloog prijs op haar eerste vlucht prjis (Ruffec dit jaar) en doet dat nu dunnetjes over, twee uit twee dus. Het verdere verloop was prima, veel duiven nog onderweg van deze vlucht maar hier waren ze er alle 10 weer. Conclusie: punten binnen maar de echte ‘kopduif’ was er niet. 

Dan ook zeker een hele pittige dagfond vlucht uit het Franse Gray (604 KM). Donderdag werden er 18 duiven richting het clubgebouw gebracht (hoofdzakelijk jaarlingen). Zaterdag ochtend 07.15 klonk het startschot en kon ook hier het lange wachten beginnen, pas in de namiddag kwamen de duiven er door. De eerste meldingen kwamen op de blauwband  uit Steenwijk, ja en als ook hier de snelheid richting 1100 meter zakt zou het wel eens kunnen? we maakten een schatting ( 4 ‘letters’) zou vast nog wel een klein half uurtje duren, de woorden waren nog niet uit de mond en plots valt er een duif…, huh?  even knipperen met de ogen en ja, het was er toch echt een van Gray. Goed voor een 5e plaats in de club en 121 in de afdeling tegen 4559 tegenstanders. Verder 5/18 in de prijzen en alles terug, en vooral dat laatste is een bonus punt. bij veel liefhebbers halve hokken nog leeg, het kon wel eens een voordeel zijn dat onze duiven wat ‘taaier’ zijn. 

Vandaag zijn de duiven gekoppeld, voor de trouwe lezers ( en dat zijn er inmiddels nog al een paar)  is het geen verassing dat op nest spelen niet mijn ding is. Toch moet het zorgen voor net dat tikje extra motivatie, we gaan zien of het zoden aan de dijk zet. 

Tot Later.