Zondag 31 januari

Wat een prachtige weer voor onze gevleugelde vrienden vandaag. Vanmorgen moest de zon eerst het ijs van de spoetniks halen, toen de zon echt kracht kreeg zaten ze heerlijk in de ren om op te warmen in de zon.
 
 
 
In het vorige bericht schreef ik over het plan om een afdak naast het hok te maken om droog in en uit te lopen en om daar water bakken te laten drogen. Gistermiddag heb ik mij er aan gewaagd en zie het eind resultaat:
 
 
Nu nog een nieuwe deur in de zijkant en dan is het zover weer netjes.
 
Het kweken verloopt voorspoedig. De jongen groeien nog steeds goed en over de Beyers producten ben ik zeer tevreden. In het verleden had ik een schema van meerdere merken, nu compleet naar Beyers, aangevuld met ropa b. Vandaag zat er recovery over het voer om de duiven te ondersteunen met extra eiwitten, vitamines en groene thee extract omdat het voeren van de jongen veel energie kost.
 
 
     
 
 
Hieronder nog even een filmpje. Deze duivin was vrij wild toen ik haar vorig jaar in het hok kreeg , maar ze lijkt aardig rustiger te zijn geworden met een beetje aandacht en natuurlijk met haar jongen. Ik vind het zelf wel fijn als de duiven niet te wild zijn ook omdat je  jongen of eieren wil bekijken en als ze dan van dat nest af stuiven is de kans daar dat ze het een poosje onbemand laten. Dus lekker veel aandacht aan je duiven geven, dat betaald zich later terug! 
 
 
Volgende week komt er een nieuwe ren voor het kweekhok. De nieuwe ren is gemaakt in de zelfde stijl als de rest van de rennen, dus dan krijg je mooi een geheel. De ren word een stukje groter dan de oude zodat de kwekers wat meer ruimte hebben om te vliegen en hopelijk beter in conditie te blijven.
Ook bij het hok van de jonge duiven zal er wat veranderen. Later meer hierover.
 
Ben je nog geen duivenmelker maar heb ik je kunnen motiveren/informeren over hoe het werkt in de duiven wereld, neem gerust eens contact op!  
 
Tot Later