Zondag 31 Juli

Een heerlijk rustig duiven weekend, dit weekend geen duiven op reis gestuurd. De duiven mogen zich klaar maken voor nog een aantal natour vluchten en dan zit het seizoen erop. De opleer vlucht volgende week slaan we waarschijnlijk over. Als er wel duiven mee gaan worden ze niet geklokt, we hebben dan 3 dagen Woodstock en daar word na 2 jaar geen festival de voorkeur aan gegeven.  

Dit weekend is er dan wel extra tijd om de training in goede banen te leiden en wat extra tijd in het hok door te brengen. Een bad is gister al gegeven dus dat hoefde vandaag niet meer. De duivinnen zijn vanmorgen als eerste los gegaan, zei konden mooi samen trainen met de duiven van Homma, blijft altijd een mooi gezicht om zo’n grote groep te zien jagen. 

Deze week zijn er nog een aantal nieuwe duiven gearriveerd, een aantal kwekers uit Zuidveen en een twee tal van G. Kok uit IJsselmuiden deze zijn ook voor de kweek. De 22-658 komt uit de 6e teletekst Bergerac en gaat hopelijk zorgen voor knappe duiven van 800-1000 kilometer. De 22-515 mag zorgen voor goede duiven van 1000-1200 kilometer.