Zondag 4 Februari

Zo begin je met koppelen, zo zijn bijna alle jongen uit hun ei gekropen. Het jonge spul groeit gestaag, zonder uitvallers tot zover. Gister op bezoek geweest Bij de kleinste liefhebber binnen onze vereniging, hij vliegt met slechts 8 oude duiven en haalt er zijn voldoening uit in de duivensport. Hij vliegt enkel mee als hij er tijd en zin in heeft, zo kan het natuurlijk ook! Het hoeft niet altijd met 60 jonge duiven, hij heeft er op jaar basis 10-15 en dat is hem maar dan zat. 

Het vliegprogramma nog eens even goed bekeken, het zit wat mij betreft wel aardig in elkaar. Wel weer de dubbel vluchten waar veel mensen over ‘vallen’ en het jonge duiven programma hoeft wat mij betreft niet zo uitgebreid, daar denken veel mensen gelukkig anders over want anders werd het wel heel makkelijk. Jonge duiven specialist ben ik zeker niet, mij gaat het puur om de ervaring van het lossen uit de container en naar huis komen, niet meer en niet minder. Vervolgens mogen ze uitgroeien en als jaarling rustig aan het ritme wennen om hopelijk al wat prijsjes te kunnen vliegen.

Binnenkort het enten van de jongen maar even inplannen, dit gaan we gelijk doen met het controleren van de duiven door de dierenarts. 

Tot Later,