Zondag 6 Augustus

Een weekend zonder duiven. Dit weekend is het Dicky Woodstock popfestival in Steenwijkerwold en daar gaan wij elk jaar drie dagen naar toe, dan worden de duiven natuurlijk gewoon goed verzorgd maar dan gaat de aandacht naar dit drie daagse evenement. 

Vanmiddag de jonge duiven richting Steenwijk gebracht en ze gelijk voorzien van hun chip en een oogdruppel. Bij thuiskomst vloog het koppel rond al bleek dat er wel drie nog zoekende waren. Een uur later kwam er nog een na en net voor het eten nog een, de laatste is ( tot nu toe) niet terug gekomen.   Morgen gaan deze jongen met de afdeling mee naar Klarenbeek om daar dinsdag te worden gelost. Een goed initiatief om de duiven in groepen te lossen en een korte afstand om zo in te komen, de keerzijde is dat ik er dinsdag niet ben dus hok open en klok aan ( ben ik geen voorstander van). 

De duiven vallen inmiddels al aardig in de rui ( vooral de jongen). De ouden speel ik niet op nest en de jongen worden niet bijgelicht dus dan kun je het verwachten.  

Tot later,