Zondag 7 Augustus

Een heerlijk rustig duiven weekendje. Dit weekend was er het Dicky Woodstock festival in Steenwijkerwold dus werden er geen duiven ingekorft. De duiven hebben inmiddels mooi kunnen wennen aan hun nieuwe afdelingen en zullen vanuit daar op Weduwschap worden ingekorfd zaterdag voor de Natour. Het zijn de laatste stuiptrekkingen van het seizoen 2022. Aan de duiven zie je het ook al, de latere ZLU jongen (zijn er alle 14 nog) vallen al in de rui. Het trainen blijft het zelfde, doffers wat schraler gevoerd ( complete plus) maar echt goed trainen zit er niet echt in. De duivinnen vliegen smorgens 30-45 minuten dat zie ik graag, waar het aan ligt bij de doffer? zeg het maar! 

Afgelopen woensdag was er rommelmarkt in Steenwijk. Nou draai ik daar niet perse warm voor, toch kwam ik toevallig wat moois tegen voor maar liefst €1.50.  Een klein krukje stond bij de weg, ik heb 1 jonge doffer zonder bak. Het krukje moest mee en zoals je ziet op de foto staat meneer zijn plekje niet meer af. Prachtig toch! 

Het Filmpje is van de kweek doffers. Smorgens mag ik altijd graag even kijken als ze naar de voerbak toe ‘stuiven’.  (geluid aan)