Zondag 7 Juli

Het was niet mijn favoriete week in de duivensport. Waar vorige week nog een mooie vroege duif viel te prijzen, gingen er dit weekend geen duiven op pad. De africhting van de jonge duiven werd dinsdag afgelast. De africhting van zaterdag werd ook afgelast ( te laat naar mijn mening) en om het plaatje compleet te maken moesten de jonge duiven nu op zaterdag middag worden ingekorft ( wij gingen naar voetbal), ook een clubgenoot kon geen uitkomst bieden en moest na een wat haastige beslissing snel richting inkorf lokaal. Dus balen, drie keer klaar gemaakt voor de vlucht en geen meter opgeschoten. Zaterdag avond dan toch maar zelf de jongen gepakt, een nachtje in de mand en op zo’n 10 kilometer afstand losgelaten om 07.30. Bij thuiskomst zat er 1 duif op de klep, die had blijkbaar zijn eigen weg gekozen! Enkele minuten later kwam het koppel aan en leek het alsof de meesten weer thuis waren, klepje dicht. Maar een goed half uur later zaten er ineens nog 2 duiven voor de dichte spoetnik, niet goed opgelet. Toch maar even snel tellen , de groep bleek compleet. 

Vandaag zoals eigenlijk elke zondag hebben alle duiven kunnen genieten van hun wekelijkse bad, is toch mooi om er even bij te zitten met een bakje koffie en zien hoe ze zich weer helemaal in het zondagse pak hijsen. 

Komende week 3 vluchten op het programma, Saulieu (630KM) daar gaan er ongeveer 15 naar toe ( afhankelijk hoe snel de eitjes worden gelegd). Dan duffel een goede 200 KM daar nog 10 naar toe?  en de eerste klok vlucht voor de jonge duiven ongeveer 100 kilometer naar de thuis basis, daar gaan 30 jonge duiven proberen de hokken in Steggerda te bereiken, het hoeft niet snel als ze maar weer komen. 

In mijn hoofd heb ik al een aardige selectie gemaakt, vorig jaar zijn er veel oudere vlieg duiven uitgegaan en dat zal ook dit jaar weer gebeuren. Enkel de ouden die prijs hebben gevlogen op de overnacht ( en zware dagfond) blijven zitten en de jaarlingen die zich goed hebben laten zien ook, de rest word aangevuld met jongen van 2024. 

Tot later,